Over Christine

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Over Christine

De ‘pen’ is altijd mijn beste vriend geweest. Ruim achttien jaar lang maakte ik deel uit van de redactie van het vakblad voor de paardenhouderij De Paardenkrant.

In 2002 werd De Paardenkrant overgenomen door Reed Business in Doetinchem. Vlak na de overname volgden de redactieleden een cursus artikelen en berichten schrijven bij Wim Daniëls (taalexpert en schrijver van onder andere kinderboeken). Hij moedigde ons aan om met al die kennis van paarden een kinderboek te gaan schrijven. Dat idee sprak me wel aan.Toch duurde het nog tot 2006 voordat ik tijdens een cursus creatief schrijven, die ik samen met een collega volgde aan het Centrum voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht, besloot te proberen een eerste hoofdstuk van een kinderboek over paarden te schrijven. Daar schreef ik het begin van Aurea.

Daarna had ik de smaak te pakken. Anderhalf jaar werkte ik aan dit boek. De kinderen en volwassenen die ik het liet lezen waren enthousiast. Daarop stuurde ik het manuscript - op aanraden van Wim Daniëls - naar Uitgeverij Kluitman in Alkmaar. Zij waren ook enthousiast. Sinds 17 februari 2009 ligt Aurea, de wilde pony in de winkels. Daarna schreef ik De zoektocht van Pico, dat in oktober dat zelfde jaar verscheen. Inmiddels zijn er in totaal al vijftien boeken in de Gouden Paarden-serie verschenen en zijn er al ruim 220.000 exemplaren verkocht.

In de tussentijd heb ik twee verhalen geschreven voor de serie De Gestreepte Boekjes van Uitgeverij Borre Educatief uit Zoetermeer, namelijk De tranen van Sarie en Opgelost.

Heel trots ben ik ook op mijn historische jeugdromans. De eerste,  Het geheim van de Ravenhorst, werd in 2019 genomineerd voor de senaatsprijs van de Kinderboekenjury. De tweede, Altijd vluchten, stond in 2022 op de shortlist van de Thea Beckman prijs. 

Voor Kluitman schreef ik daarnaast twee boekjes over Villa Dierenparadijs, namelijk Een gezellige beestenboel en Dieren in nood.
In 2019 werd ik bovendien gevraagd om het bij de film Kruimeltje en de strijd om de goudmijn behorende kinderboek te schrijven. 

Biografie

Ik werd op 20 mei 1966 geboren in De Lier. Na de lagere school en de Mavo in Delft volgde ik de opleiding dierverzorging aan de MAS in Barneveld. Een opleiding tot paardrij-instructeur aan het NHB in Deurne moest ik na een ongeluk, waarbij ik een enkel verbrijzelde, staken. Omdat ik meer dan een jaar op krukken moest lopen, ging ik terug naar school en haalde het VWO-diploma.

Paarden zijn mijn grote passie. Altijd al geweest. Als meisje van elf nam ik mijn eerste paardrijlesjes op een manege in Naaldwijk.

Het duurde het tot mijn achttiende voordat ik mijn eerste eigen paard kocht. Dat was de merrie Tefka (Heidelberg x Orenus). Daarna volgden Warryette (Rinaldo x Fortuin) en Elmiro (Ramiro x Idool). De laatste kocht ik als jaarling en verkocht ik als zesjarige aan meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon, die Elmiro vele jaren inzette in zijn vierspan. Maar het meest heb ik geleerd van Gershwin (Zuidpool x Doruto x Amor), die ik als tweejarige kocht en die begin 2016 op 28-jarige leeftijd overleed. Ik reed met hem Z2-dressuur.

In 1993 leeerde ik Iwan Linneweever kennen. In 1996 zijn wij in Winterswijk getrouwd. We hebben twee kinderen, Jesse (1997) en Joyce (2000).
 

Ruim achttien jaar werkte ik bij De Paardenkrant, een vakblad voor de paardenhouderij. Eerst als redacteur en fotograaf en de laatste twee jaar als eindredacteur. Daarna werkte ik tot september 2016 bij B+B Vakmedianet als eindredacteur en hoofdredacteur. Tegenwoordig ben ik freelancer en sta ik dus op eigen benen.

In 2006 begon ik met het schrijven van mijn eerste kinderboek, Aurea de wilde pony, dat in februari 2009 werd uitgegeven. Sindsdien zijn er ruim twintig kinderboeken van mijn hand verschenen.

 
De liefde voor dieren is altijd gebleven. Op woonboerderij De Maat in Winterswijk hebben wij op dit moment de KWPN-ruin Cointreau (Sorento x Roman Nature), en een Appaloosa pony, genaamd Rico (v.Chewano van de Langenieuw), een kat, twee teckels, twee varkentjes en vijf kippen.

Share our website