Gouden Paarden Serie

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Gouden Paarden Serie

Gouden Paarden-serie
De serie Gouden paarden zijn jeugdboeken die vanuit de paarden worden verteld. In ieder boek staat het ontroerende verhaal van een ander paard. Vaak moeten de paarden een lange omweg maken tot ze uiteindelijk bij een goed en lief baasje terechtkomen. De covers zijn gemaakt door de Groningse kunstenaar George Schriemer. De eerste zes delen zijn behalve als hardcover ook te koop als Kobo e-book of luisterboek. De boeken zijn te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com of bij je lokale boekhandel.


In september 2022 verscheen het 15e deel in de Gouden Paarden-serie:
Een veulen voor Rose

Rose is draagmoeder op een stoeterij voor Arabische volbloeds. Ze heeft al vier veulens op de wereld gezet waarvan ze weet dat het niet haar eigen veulens zijn. Ze heeft er meer dan genoeg van. Het liefst van alles wil ze een veulen van haarzelf. 


Eerder verschenen boeken in de Gouden Paarden-serie:
Aurea de wilde pony
 

Het paardje Aurea is geboren in een wildreservaat. Als ze twee jaar oud is, wordt ze gevangen. Dat is het begin van een spannende reis.


De Zoektocht van Pico
 
Pico, een appaloosa pony, wordt erg gepest vanwege zijn gevlekte huid. Hij weet niet wat hem overkomt als hij verkocht wordt aan een ranch waar alleen maar appaloosa's zijn. Maar kan hij wel blijven?


Maisa de dappere arabier


Maisa, een prachtige volbloedmerrie, wordt gestolen. Als ze probeert te vluchten, raakt ze ernstig gewond en komt ze terecht in een stal waar gehandicapte kinderen mogen paardrijden. Dat is een hele verandering voor Maisa.

De ontsnapping van Rafal


De hengst Rafal heeft zo'n honger dat hij zijn kudde verlaat en uit het natuurgebied ontsnapt. Hij ontmoet het meisje Sam, dat hem naar een stal brengt. Maar wil Rafal daar wel blijven?

De droom van Fabio


Fabio is een haflinger die samen met zijn baasje Lara veel dressuurwedstrijden wint. Lara's moeder wil haar dochter aan de top krijgen, maar dat kan niet met Fabio. Wat wil Lara?

De redding van Roan


Het Friese paard Roan is dol op zijn baasje Diewertje. Maar als de ouders van Diewertje geld nodig hebben, wordt Roan verkocht. Hij moet nu keihard werken in een tweespan samen met een ander paard.

Bowi komt in opstand


Bowi komt terecht in attractiepark Ponywereld. Met August als trainer gaat het prima. Maar als Hugo, de zoon van de eigenaar, Augusts plek inneemt, is het veel minder leuk. Bowi komt in opstand.

Nola met hart en ziel


Springpony Nola is teleurgesteld omdat ze steeds weer wordt verkocht. Ze verwacht ook weinig van Floyd, de zoon van haar nieuwe eigenaar. Maar Floyd heeft meer talent met paarden dan ze dacht en Nola krijgt een bijzondere band met hem.

Het vuur van Bajka


Het paard Bajka wordt verkocht en vanuit Polen naar Nederland gebracht. Ze leert Julia kennen. Maar rijden op Bajka is niet zo eenvoudig voor Julia, omdat Bajka graag heel hard wil galopperen. 

De heimwee van Faxi


Het IJslandse paard Faxi en de Nederlandse Noor begeleiden toeristentochten op IJsland. Maar als expat-dochter moet Noor steeds verhuizen. Als de WK voor IJslandse paarden in Nederland wordt gehouden, hoopt Faxi Noor terug te zien. Maar hij weet nog niet dat hij daarna niet meer terug mag naar IJsland.  

Vidar wil dansen


Vidar is een oersterk fjordenpaard. Hij werkt met zijn baas Steven in de bosbouw, maar vindt het zware werk niet leuk. Vidar houdt enorm van muziek en droomt ervan om te dansen. 

De liefde van Luna


Sinds merrie Luna is verkocht aan een nare paardenhandelaar, is ze angstig en schrikachtig. Hij wil haar met geweld zadelmak maken en zo snel mogelijk doorverkopen. De komst van het meisje Sterre biedt hoop. Kan zij Luna helpen haar angsten te overwinnen? 

Izar de Spaanse beauty

Izar is een talentvol Spaans paard dat bruist van de energie. Na een brand in de stallen in Spanje is hij verwaarloosd achtergebleven. Uiteindelijk verhuist hij naar een manege in Nederland, waar hij liefdevol wordt verzorgd door de angstige Marit. Zal Izar ooit nog de oude worden?
 

De overwinning van Erin


Erin is een politiepaard dat tijdens haar werk wordt gebeten door een agressieve hond. De wond geneest goed, maar haar angst voor honden is sindsdien groot. Tot haar verdriet moet ze daardoor weg bij de politie. Wat staat haar te wachten? Ze wordt al bang als ze maar een hond in de verte ziet. Kan iemand haar over die angst heen helpen?
 

Share our website